Bepaal je eigen koers

Bepaal je eigen koers en wordt de beste versie van jezelf! 

Doe ik wat echt bij me past? Ben ik wel wie ik wil zijn? Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Wil je vanuit je eigen persoonlijke wensen en verlangens ontdekken welk werk voor jou bevredigend is en vanuit je profiel bij je past? Of heb je het gevoel dat je toe bent aan iets anders, maar weet je nog niet wat? Als adviseur begeleid ik je graag bij het (her) ontdekken van je eigen professionele identiteit, met de daarbij behorende waarden, kwaliteiten, talenten en ambities.

Op een meetbare manier ondersteun ik je bij arbeidsgerelateerde en persoonlijke vraagstukken. Hierbij maak ik gebruik van Identity Compass®.

Door middel van Identity Compass® wordt op een zuivere manier inzicht gekregen in jou persoonlijke profiel. Dit innovatieve instrument onderscheidt zich van veel andere methoden, doordat het mensen niet in vooraf gedefinieerde types of categorieën probeert te zetten en geen subjectiviteit van een psycholoog of coach meeneemt. Het Identity Compass® registreert je voorkeurstijlen in denken en gedrag, motivatiefactoren en informatieverwerking in werksituaties. Dat helpt om eigen positie en koers naar de toekomst te bepalen. Door dit inzicht creëer ik uitzicht hoe je deze verlangens kan realiseren. Mijn aanpak is erop gericht om je zelf oplossend vermogen te stimuleren en vertel je niet hoe het moet, maar begeleid je graag bij het vinden van je eigen innerlijk kompas. Waardoor je grip op je leven krijgt en houdt.

De wereld om ons heen veranderd razend snel. Daarom wordt het steeds belangrijker om een grote mate van zelfbewust zijn te hebben en je eigen talenten en waarden te kennen. De enige constante is verandering, in deze tijd is het van belang te werken en leven vanuit je waarden en talenten en beslissingen neemt vanuit je kern en in balans leeft met jezelf en je omgeving. Want door zelfinzicht en zelfacceptatie leef je in overeenstemming met wie je bent en naar je waarden. Waardoor je als het ware je eigen innerlijk kompas creëert, waar je altijd op kan bouwen en vertrouwen. Succesvol zijn in wat je wilt bereiken en toch dichtbij jezelf blijven. Op het gebied van:

  • Zelfreflectie of het krijgen van inzicht in jezelf;
  • Omgaan met veranderingen;
  • Effectiever handelen en communiceren;
  • Persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling;
  • Bepaling van volgende stap in carrière of geschikte opleiding;
  • Ziekteverzuim: waarom ben ik ziek geworden en hoe kom ik weer in mijn kracht?

Verder zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met rouw- en verlieservaringen. Tijdens een mensenleven kunnen er ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden. Zoals het verlies van een dierbare of verandering van werk of scheiding. Vaak staat op zo’n moment je leven volledig op z’n kop, terwijl vanuit de omgeving wordt verwacht dat je weer normaal gaat functioneren. Zo’n verlies heeft grote gevolgen voor de rest van je leven en is daarom zeer belangrijk om datgene wat je overkomen is een plaats te geven.

Wil jij ook de beste versie van jezelf worden en vanaf nu je eigen koers gaan varen? Bel of mail vrijblijvend voor een oriënterend gesprek.