Positie en Koers bepalen

Wil jij ook een goed inzicht van uw organisatie hebben?

Wil je als organisatie je professionele identiteit (her)ijken? In een wereld waar verandering de enige constante is, begeleiden wij u graag hiermee. In de praktijk lopen in fusie- en verandertrajecten diverse vragen door elkaar heen. Van het (her)ontwerpen van processen en structuren tot en met implementatie van deze vernieuwingen.

Identity Compass® geeft inzicht in uw bedrijfscultuur en die van de toekomstige fusiepartner. Dan wordt de basis om beslissingen te nemen aanzienlijk steviger. En kan van hieruit een goed onderbouwd fusie- of verandertrajectplan worden opgesteld en geïmplementeerd. Daarnaast ondersteunt dit inzicht in het creëren van een draagvlak voor deze vernieuwen en heeft vaak een individueel coachend karakter van management tot aan de uitvoerende medewerker.

Of wil je als organisatie het beste uit je mensen halen? Wij begeleiden uw organisatie bij het succesvol laten samenwerken van teams/afdelingen en het ontwikkelen van uw medewerkers tot zelfstandige professionals. Als medewerkers zich goed voelen in hun werk, zal hun bereidheid om van baan te veranderen afnemen. Met Identity Compass® krijgt u inzicht in hoeverre uw medewerkers tevreden zijn en in hoeverre van hun potentieel gebruik wordt gemaakt.

Omdat iedere organisatie zijn eigen visie op doelen en wensen heeft met betrekking tot verandering en ontwikkeling bieden wij maatwerk. Voor grote organisatievraagstukken wordt samengewerkt met deskundigen uit het netwerk van CvK Coaching en Advies. Op het gebied van:

Organisatieadvies:

  • Voorbereiding en de implementatie van fusie- en/of verandertrajecten.

Persoonlijke advisering:

  • Begeleiding van nieuwe managers en professionals;
  • Begeleiding van managers en professionals in huidige functie;
  • Begeleiding naar nieuwe functie (intern of extern).

Team/afdelingsadvies:

  • Optimaliseren onderlinge samenwerking.

Wil jij ook een goed inzicht van je organisatie hebben? Bel of mail vrijblijvend voor een oriënterend gesprek.